Deze blog wordt van de grond terug opgebouwd. Dus het ziet er niet uit, is onvolledig en werkt amper. Maar we komen er wel. Ooit.

Fair Ohs

Fair Ohs (last.fm website myspace) is een drietal dat actief is in het ietwat exotisch klinkende tropical-punk (ze zeggen zelf: "like Paul Simon but... you know... punk"). Nu, het genre is niet nieuw. Om niet te zeggen dat het al ietwat passé is (voor de freaks). Vampire Weekend speelde al menig Belgisch festival en is het meest bekende exponent van het genre.

Wat Fair Ohs op zich al speciaal maakt, is het feit dat ze uit Londen komen. Nu ook weer niet de meest exotische plek. Alhoewel het daar de laatste dagen ook wel heet is (boemboemboem, tishhhhh).

Anyway, Fair Ohs zijn al een tijdje bezig. En ze hebben zoals veel bands die via het wereldwijdeweb bekend worden een leuke DIY feel. Dit zijn kerels die graag muziek maken. En dat op een plezierige manier.

De gitaren komen zo uit het afro-op kamp, maar ze ratelen wel zeer snel. En voor wie Vampire Weekend té poppy vindt: Fair Ohs zijn iets strakker, een tikkeltje sneller, wat ruiger, iets ranziger, een beetje meer repetitief. Ze durven zelfs extreme geluiden hanteren, soms zweverig, soms bezwerend, alsof ze slangen willen hypnotiseren met Arctic Monkeys aandoende licks.

Om dan altijd weer uit te barsten in echt meezing (of mee-brul) refreinen.

Ze rollen lekker, de muziekjes van Fair Ohs. De exotica is draagbaar, het suikerzoete niet té klef. Deze jongens gaan geen potten breken. Maar hun debuut, Everything Is Dancing, is een mooie begeleider voor onze natte zomer: ik denk altijd aan ruitjes hemden, dikke zonnebrillen en oude cabrio's.

Alleen de palmbomen-sfeer zullen ze niet uit Londen hebben opgehaald.

 

Update: ze spelen op maandag 15 Augustus in Café Video. Gaan!

blog comments powered by Disqus